Over Ons

Mondiale Vorming Heerlen (en omgeving). De meeste aangesloten groepen hebben activiteiten en aangesloten leden in Heerlen en de regio. De naam is zo´n 20 jaar geleden ontstaan en wordt nog steeds gebruikt. Daar wij met onze tijd mee gaan, wordt er gezocht naar een meer bij deze tijd horende naam. Vandaar de afwijkende naam van de website.

Heerlen Mondiaal (HM) bestaat uit verschillende groepen die actief zijn op het gebied van ‘mondiaal vormingswerk’ en ‘ontwikkelingssamenwerking’ in Heerlen.

De Overleggroep vergadert maandelijks in de Luciushof (Putgraaf 3 Heerlen).
Een keer per jaar organiseren we als gezamenlijke activiteit de manifestatie “Heerlen in de Wereld, de Wereld in Heerlen” op of omstreeks de derde zaterdag van september. Tijdens deze manifestatie presenteren wij ons in de stad met informatiekramen en op een podium vindt een gevarieerd cultureel programma plaats. De laatste jaren nodigen wij ook groepen uit die (nog) niet in de Overleggroep zitten.
In 2002 hebben wij ons samen sterk gemaakt voor het schenken van koffie met Max Havelaar-keurmerk in het gemeentehuis van Heerlen.
Ons maandblad “De Inkijk” dient als aankondiger van verschillende activiteiten.
Tijdens vergaderingen van de overleggroep worden activiteiten van de verschillende groepen op elkaar afgestemd en waar mogelijk werken we dan samen aan een activiteit of campagne.