SDG House Maastricht

SDG House Maastricht inspireert en verbindt. We helpen de SDG’s zichtbaar te maken in de stad en regio. Maar wat we vooral doen is mensenwerk.

Waar jouw doelen thuis zijn
Wij geloven dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst en krijgen kippenvel als bij anderen de lichtjes in de ogen verschijnen, er enthousiasme ontstaat en ideeën opborrelen. Over hoe het anders kan. Duurzamer. Socialer. Beter. En vooral: samen. Als verbondenheid ontstaat waar die er eerst nog niet was. En er samen snelle stappen worden gezet. Jong en oud. Studenten en bedrijfsleven. Burgers en overheid. Lokaal en nationaal. Samen voor een gelukkige toekomst voor ons mooie Zuid-Limburg en de wereld.

Kernwaarden

1. Inclusiviteit: Wij geloven in de kracht van diversiteit en inclusiviteit, waarbij we erkennen dat elke individuele bijdrage uniek is in het bevorderen van duurzaamheid. Onze initiatieven zijn ontworpen om mensen uit alle lagen van de samenleving te betrekken – jong en oud, studenten en professionals, burgers en overheid.

2. Samenwerking: We waarderen de kracht die ontstaat wanneer diverse perspectieven samenkomen. Door verbindingen te leggen tussen studenten, bedrijven, sociale initiatieven en overheidsinstanties streven we ernaar om impactvolle, gezamenlijke inspanningen te bevorderen die grenzen overschrijden.

3. Empowerment: In de kern van onze missie ligt het geloof dat iedereen in staat is bij te dragen aan een duurzame toekomst. We stellen mensen van alle leeftijden in staat stappen te zetten die ze alleen niet kunnen zetten, door middel van kennisdeling, praktische tools en het bieden van een ondersteunend netwerk. Ons motto is: “good leaders, create new leaders”.

4. Innovatie: We omarmen creatief denken en het verkennen van nieuwe ideeën als essentiële componenten van duurzame ontwikkeling. Onze aanpak moedigt individuen en organisaties aan om alternatieve, duurzame toekomstbeelden te visualiseren en innovatieve oplossingen te implementeren.

Act local, think global
SDG House Maastricht is een initiatief van stichting Mondiaal Maastricht. Mondiaal Maastricht functioneert al sinds 1983 als social impact incubator voor Maastricht en omstreken. Mondiaal Maastricht brengt mensen en organisaties in beweging. Dit doen we vanuit een diep gevoel van solidariteit naar elkaar en naar de wereld om ons heen. Onze missie is om op vernieuwende wijze samen te werken aan de transitie naar een duurzame, inclusieve en rechtvaardige wereld.

Contact
Neem contact op met SDG House via email of kom langs tijdens ons open spreekuur.

Spreekuur Duurzame Impactbalie: iedere vrijdag tussen 10 en 14 uur (behalve tijdens schoolvakanties)

Je vindt het SDG House Front Office in SNS Expertisecentrum Maastricht, onze partner, aan het:

Petrus Regoutplein 3,

Maastricht.

De Back Office van SDG House Maastricht is gevestigd aan het:

Keizer Karelplein 5, Maastricht.

Onze openingstijden zijn: dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 17 uur.

06-34347277 of via sdghouse@mondiaalmaastricht.nl

 

 

Coördinator: Nathalie Ummels