4 mei 2024 Dodenherdenking

Op 4 mei wordt in Heerlen de Nationale Dodenherdenking gehouden.

Het programma van de officiële herdenkingsplechtigheid op 4 mei bestaat uit drie delen:

Om 18.30 begint de officiële herdenkingsplechtigheid in de hal van het Raadhuis, ingang Raadhuisplein.

Om 19.40 start de stille tocht naar de begraafplaats aan de Akerstraat.

Om 20.00 is er twee minuten stilte met aansluitend de krans en bloemleggingen bij de twee gedachtenismonumenten aan de Akerstraat.

De herdenkingsplechtigheid wordt samen met het comité 4 en 5 mei Heerlen georganiseerd en komt tot stand met medewerking van:

Het Kindercollege, st. Ontmoetingscentrum Het Elders Hoes, het Heerlens Mannenkoor St. Pancratius, Stadsschutterij St. Sebastianus, Muziekvereniging T.O.G. Welten, Scoutinggroepen uit Heerlen, het Rode Kruis en leerlingen van basis en middelbare scholen uit Heerlen.

Bijeenkomst Dodenherdenking
De bijeenkomst in het raadhuis is een afwisseling van muzikale optredens van het Pancratiuskoor, voordrachten en toespraken, van onder meer burgemeester Roel Wever, kindercollege, Nina Wijzenbeek, Noor Jacobs.

Stille tocht

De stille tocht vertrekt om 19.35 vanaf het Raadhuisplein en volgt de onderstaande route: Raadhuisplein, Raadhuisstraat, Geleenstraat rechtsaf, Pancratiusplein rechtsaf, Pancratiusplein rechtdoor, Akerstraat tot aan kerkhof/gedachteniskapel/Joods monument.

Tenslotte richten burgemeester en kinderburgemeester nog een kort woord tot de aanwezigen.
Het programma wordt afgesloten met kransleggingen bij het monument.

Dodenherdenking Hoensbroek

De Stichtingen Buurtgericht Werken in Hoensbroek organiseren de dodenherdenking bij de kleine St. Jan in Hoensbroek.
Het programma start om 19.45 en namens de gemeente is wethouder Martin de Beer aanwezig.

Herdenkingsconcert

Op 4 mei om 21.00 bent u van harte welkom bij een gratis concert in het kader van de dodenherdenking, in het Royal Theater.
Het concert heeft een gevarieerd programma, van klassieke klanken tot hedendaagse pop. Met optredens van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius, zangeres Mala, en het synthpop duo Foreign Bloom.

De entree is gratis maar u heeft wel een kaartje nodig dat online besteld kan worden, via de site van Filmhuis de Spiegel: https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1751/herdenkingsconcert/

Op de site van gemeente Heerlen kunt u meer informatie vinden en natuurlijk ook op de site van het comité 4&5 mei Heerlen. Zie hieronder de links.

https://www.heerlen.nl/4en5mei.html  of  https://www.4en5meiheerlen.nl/comite/