SDG speurtocht: Samen in actie voor een betere toekomst

Op zaterdag 23 september 2023 organiseert HeerlenMondiaal in samenwerking met:

in het centrum van Heerlen een SDG speurtocht.

Ga op ontdekkingstocht langs lokale ondernemers die zich inzetten voor de Duurzame
Ontwikkelingsdoelstellingen = Sustainable Development Goals (SDG’s).

Laat je inspireren door hun passie en ontdek /bespeur/achterhaal hoe deze zeventien doelen bijdragen aan een wereld waarin het milieu wordt beschermd, gelijkheid wordt bevorderd en welzijn voorop staat.

Terwijl je de straten van het Heerlense winkelcentrum doorkruist, kan je zien dat het nastreven van de SDG’s niet alleen een verantwoordelijkheid is van overheden en internationale organisaties, maar iets wat op lokaal niveau kan worden gerealiseerd door middel van samenwerking en innovatie.

Door naar de verhalen van duurzame ondernemers te luisteren en hun inspanningen te zien, krijg je tijdens de SDG Speurtocht een dieper begrip van hoe ieder van ons een rol kan spelen in het bereiken van een duurzamere en rechtvaardigere wereld.

Dus stap binnen bij deze ondernemers, stel vragen, leer van hun ervaringen en laat je inspireren om zelf ook stappen te zetten in de richting van een toekomst waarin we allemaal bijdragen aan positieve verandering voor Heerlen.

Voor deze speurtocht is een website gemaakt waarop te lezen is hoe iemand kan deelnemen en welke ondernemers ermee doen.

Enkele van de ondernemers zijn:

• Outpoet
• Zeepjeswinkel
• Greyhaus
• Boeksteun

De site is bereikbaar via:

www.SDGspeurtocht.nl/heerlen.

Op dezelfde dag wordt er ook een SDG Markt georganiseerd (zie deze website)

Voor alle vragen kunt u terecht bij:

Carla Grevenitz

carla@mondiaalmaastricht.nl
06-83787703