Film: The Great Silence.

 

Op Woensdag  9 augustus 20.00 en donderdag 17 augustus 20.00 vertoont Filmhuis De Spiegel de film:

The Great Silence.

Denemarken, 2022
Duur : 95 minuten
Regie : Katrine Brocks
Met : Kristine Kujath Thorp,
Elliot Crosset Hove,
KarenLise Mynster
Kijkwijzer : 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik
Drugs/alcohol gebruik

De 29jarige Alma leidt een rustig leven in een klooster, waar ze op het punt staat haar eeuwige geloften als non af te leggen. Haar leven krijgt opeens een andere wending als haar broer, een herstellende alcoholicus, na vele jaren zijn gezicht weer laat zien. Hij eist zijn deel van de vaderlijke erfenis op waardoor het gelijk is gedaan met de kloosterlijke rust.

The Great Silence is het speelfilmdebuut van de Deense regisseuse Katrine Brocks. Ze baseerde de film op haar religieuze opvoeding. De strijd tussen broer en zus, licht en donker, het wereldlijke en het spirituele staan centraal. Is Alma werkelijk zo gelijkmoedig en goed als ze zich voordoet? En draagt niet ieder mens meerdere kanten in zich?

The Great Silence is een knap geconstrueerde, gevoelige vertelling over de aantrekkingskracht van religie in roerige tijden. De film laat zien hoe wij mensen moeten worstelen om betekenis te vinden in de grote stilte.

 

Trailer: https://youtu.be/S7QVHIQ6F6A

 

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1631/thegreatsilence/

FILMHUIS DE SPIEGEL
Royal Theater
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen