Amnesty op Bevrijdingsfestival 5 mei

Net als andere jaren staat Amnesty International, waaronder de groep Parkstad, op het Bevrijdingsfestival in Roermond op vrijdag 5 mei.

Vrijwilligers van diverse Zuid-Limburgse groepen bemensen die dag tussen 12:00 en 19:00 een stand op het Plein van de Vrijheid bij de Arloflat tussen kade/Maas en de flat (vlakbij het Outlet centrum).

Dit jaar zal de focus liggen op de mensenrechtensituatie in Iran.

In de vorige Inkijk kon je al lezen, dat kinderen in detentie onderworpen worden aan geseling, elektrische schokken en seksueel geweld.

De massale protesten in Iran worden keihard neergeslagen met veel doden en gewonden tot gevolg. Duizenden mensen zijn al aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de protesten. De autoriteiten eisen de doodstraf tegen tientallen demonstranten. We voeren actie in de vorm van een petitie en een activatiespel/ quiz.

Een avondje gerechtigheid

Heerlijk eten en iets goeds doen. Dit gaat samen in een Avondje Gerechtigheid.

Met een bijzondere Afghaanse dinerbox haal je alles in huis voor een speciaal diner voor jou en je vrienden en steun je de mensenrechten.

De hele maand mei kun je jouw bestelling op woensdag, donderdag of vrijdag ontvangen.

Ontdek tijdens een Avondje Gerechtigheid wat er in Afghanistan aan de hand is en steun meteen de mensenrechten.

In de box zit alles om zelf een geurig Afghaans diner te bereiden, met of zonder vlees. En alles wat je nodig hebt voor een mooie Afghaanse avond met goede gesprekken. Zo doe je samen iets leuks, iets interessants en iets goeds tegelijkertijd.

Je bestelt de box al voor 25 euro per persoon en daarmee steun je meteen het werk van Amnesty voor mensenrechten wereldwijd.

Met een Avondje Gerechtigheid maak je op een bijzondere manier kennis met Afghanistan. Een land met een boeiende cultuur, een gastvrije bevolking, geurig eten maar ook een land met ook een donkere kant: de machthebbers perken steeds meer rechten in waardoor vooral vrouwen en meisjes steeds minder mogen. Amnesty zet zich in om dit onrecht te stoppen. En jij kunt ons daarbij helpen door samen met je vrienden een diner te koken en meer bewustzijn te creëren over de situatie van de Afghanen.

De Afghaanse cultuur is al meer dan 2000 jaar oud. Oorspronkelijk bestond de bevolking uit rondtrekkende stammen met hun eigen tradities, cultuur en culinaire kunsten. Samen eten is erg belangrijk in de Afghaanse cultuur. Bijna altijd wordt er wel iets extra gekookt voor het geval er onverwacht gasten komen.

Afghanen zijn bijzonder gastvrij en vrijgevig. Ze handelen volgens de etiquette van Tarof: dineer je bij iemand thuis, dan zal je telkens weer iets te eten aangeboden worden. Ook zal je worden uitgenodigd langer te blijven of zelfs om te blijven slapen.

Tijdens een Avondje Gerechtigheid geniet je van een Chaar Masala (kruidige linzendahl, vega keuze) en indien je voor vlees hebt gekozen; Kofta (lamsgehakt in tomatensaus). In zowel het vega/vlees menu maak je Challaw (witte kruidige rijst met komijn), Sabzi (een spinaziegerecht), Borani Banjan (gestoofde aubergine met yoghurt), Salade Afghani én een friszure groene Chatni (chutney).

Interesse? Klik dan op de volgende link: avondje gerechtigheid bestellen

Meedoen?

Doe mee aan onze acties en help ons in onze strijd voor een betere wereld !

Op deze pagina zie je alle lopende acties: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie.

Ook kun je je op deze pagina aanmelden voor spoedacties, die krijg je dan via de mail.

Voor meer informatie over Amnesty Parkstad zie onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/amnestyparkstad

of neem contact op met onze voorzitter John Kusters: johnkusters1@hotmail.com