Bevrijdingsfestival Limburg – Vier de vrijheid

Het Bevrijdingsfestival is een evenement dat jaarlijks op 5 mei (Bevrijdingsdag) gehouden wordt op diverse locaties in Nederland.

De festivals worden georganiseerd om de bevrijding van Nederland in 1944-45 in de herinnering te houden.

Het Bevrijdingsfestival in Limburg is al jaren in Roermond en wordt gehouden om de vrijheid te vieren, waarbij er genoten wordt van muziek met verschillende culturele uitingen.

Het Bevrijdingsfestival draait niet alleen om muziek. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan de mondiale markt en aan speciale activiteiten voor kinderen. Ook brandt het Vrijheidsvuur!

Dit jaar wordt het festival georganiseerd op het ARLO-terrein aan de oever van de Maas op ongeveer 5-10 minuten lopen vanuit het centrum Roermond.

Programma Bevrijdingsfestival Roermond 2023

Het programma van Bevrijdingsfestival Roermond bestaat ieder jaar weer uit gevarieerde artiesten die verdeeld zijn over verschillende podia.: Er is een Main Stage en een kleiner podium: de Sena Performers Stage.

De optredens beginnen om 12.00 en rond 23.55 wordt het Bevrijdingsfestival in Roermond afgesloten.

Ambassadeurs van de Vrijheid

Elk jaar zijn diverse Nederlandse artiesten Ambassadeurs van de Vrijheid die door het hele land reizen en optreden bij de diverse Bevrijdingsfestivals. Artiesten die al eens deel zijn geweest van het programma van bevrijdingsfestival Roermond zijn onder andere Duncan Laurence, DeWolff, Alain Clark, Mr. Polska en Gallowstreet. 

Singer songwriter Meau is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid en zij zal het Bevrijdingsfestival in Roermond om 12.00 openen

Plein van de Vrijheid

Het Plein van de Vrijheid is ook in 2023 onderdeel van het festivalterrein.

De mondiale markt is omgetoverd tot een doorlopende Vrijheidsmaaltijd waarbij je smaken uit diverse locaties kunt proeven en in gesprek kunt gaan met diverse sprekers aan een van de vrijheidstafels.

Je kunt hier o.a. speeddaten met oorlogsveteranen, mee doen aan een workshop, er zijn kunstwerken gemaakt door kinderen en in de theatertent beklimmen diverse sprekers het podium.

Ook aanwezig zijn de scouting, Amnesty International en COC.

Voor meer informatie: www.bevrijdingsfestivallimburg.nl/