Limburg help Oekranië

De voortdurende en steeds ernstiger wordende oorlogssituatie in Oekraine maakt dat de inzamelactie van noodzakelijke goederen. houdbaar voedsel, en geld ter financiering van wegtransporten naar bevriende kerken en stichtingen in de Oekraine nog belangrijker is geworden dan enkele weken geleden. We roepen u daarom op tot bijdragen, hetzij via een donatie, hetzij via het inleveren van goederen.

De gevraagde hulpgoederen zijn als volgt:

  • Slapen: slaapzakken, fleece dekens, stretchers en dunne afwasbare matrassen;
    Verzorging: luiers, maandverband. tampons. verbandmateriaal, EHBO-materiaal, incontinentiemateriaal, drogisterijartikelen (shampoo, tandpasta. zeep):
    Medicijnen: paracetamol, ibuprofen, verkoudheid medicatie;
    Voedsel: babyvoeding, potjes voeding, houdbaar kant en klaar voedsel (blik, pakken of gedroogd). snacks zoals wafels, peperkoek, energierepen, drinkwater en melk in pakken, dierenvoeding (enkel droogvoer);
    Kleding: gewassen en intacte warme winterkleding voor volwassenen, baby en kind (jassen, truien, broeken, mutsen, sjaals en wanten), nieuwe sokken en (thermo) ondergoed. AUB geen zakken oude kleding inleveren !
  • Algemene goederen: (hoofd)lampen incl. batterijen, oplaadstations, powerbanks, batterijen, kaarsen. warmwaterzakken, plastic bekers en soepkommen, bestek, waterfiltersystemen, thermoskannen, generatoren.

Financiële bijdragen kunnen overgemaakt worden naar.

Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost Europa (ANBI) te Meerssen NL58 RBRB 0943 2307 72 onder vermelding van ‘Limburg helpt Oekraine’.

Informatie over bovenstaand initiatief kan gevonden worden op:

de website: www.limburghelptoekraine.com/

de Facebook pagina ‘Limburg helpt Oekraine‘, of

via e-mail: limburghelptoekraine@gmail.com.