Film: Trois Couleurs Blanc

Op:

vrijdag 17 februari 20.00
zondag 26 februari 14.00

vertoont het Filmhuis De Spiegel het tweede deel van de film Trois Couleurs: Trois Couleurs Blanc.

Frankrijk, 1994
Duur : 92 minuten
Regie : Krzysztof Kieslowski
Met : Juliette Binoche, Benoît Régent Florence Pernel
Kijkwijzer : 12 jaar
Geweld

Karol, een Poolse kapper in Parijs, wordt na een half jaar huwelijk met de beeldschone en rijke Dominique gedumpt vanwege zijn impotentie. Na de uitspraak van de rechtbank verliest Karol alles: zijn geloof in de liefde, zijn vrouw, plus de kapsalon waarin hij al zijn spaarcenten had geïnvesteerd.

Hij kan niet terug naar zijn vaderland want hij heeft geld noch paspoort en bovendien zit de politie hem op de hielen. Mikolaj, een landgenoot die hij in de metro leert kennen, schiet hem te hulp. Terug in Polen stort Karol zich op diverse projecten en beseft hoe hij de liefde van zijn exvrouw kan herwinnen.

Krzysztof Kieslowski’s tweede deel van zijn verpletterende trilogie over vrijheid, gelijkheid en broederschap is een prikkelende komedie waarin de kleur wit overheerst.

Dit keer staat zijn visie op het tweede beginsel van de Franse republiek centraal: gelijkheid, alhoewel ‘ongelijkheid’ hier meer van toepassing is.

Trois Couleurs: Blanc is zowel een donkere komedie over de economische ongelijkheden van Oost en West-Europa, als een sublieme mijmering over ontspoorde liefde.

Op het Filmfestival van Berlijn van 1994 won Kieslowski onder andere de Zilveren Beer voor beste regisseur.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=b5hhlNPLGo8

 

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1544/troiscouleursblanc/

FILMHUIS DE SPIEGEL
Royal Theater
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen