Film: Trois Couleurs Bleu

Ter gelegenheid van de gloednieuwe restauraties van Trois Couleurs: ( drie delen) Bleu, Blanc en Rouge en La Double Vie De Véronique vertoont Filmhuis de Spiegel in februari en maart in een klein retrospectief de belangrijkste speelfilms van de Poolse grootmeester Krzysztof Kieslowski.

Op:

vrijdag 3 februari 20.00
zondag 12 februari 14.00

start het Filmhuis De Spiegel met het eerste deel van de film Trois Couleurs: Trois Couleurs Bleu.

Frankrijk, 1993
Duur : 94 minuten
Regie : Krzysztof Kieslowski
Met : Juliette Binoche, Benoît Régent Florence Pernel
Kijkwijzer : 12 jaar
Angst

Julie overleeft een verkeersongeluk waarbij ze haar man Patrice, een gevierd componist, en haar dochtertje verliest. Julie ervaart deze gebeurtenis als een nieuwe scheidslijn in haar leven. Ze rouwt niet, ze wil het geen plek in haar leven geven. In plaats daarvan breekt ze volledig met haar oude leven en verhuist naar Parijs om daar een in haar ogen vrij bestaan te leiden. Maar haar oude leven laat zich niet zomaar afschudden; het verleden dient zich aan in de vorm van een onvoltooide compositie van haar man.

Trois Couleurs: Bleu is meer dan alleen een zinderende film over verdriet; het is ook een verhaal van bevrijding, wanneer Julie probeert het verleden van zich af te schudden nadat ze de waarheid over haar echtgenoot onder ogen ziet. Het is ook een overweldigende zintuiglijke ervaring, prachtig geschoten door cinematograaf Slawomir Idziak en met een buitengewone soundtrack van Zbigniew Preisner.

In dit eerste deel van de drieluik geeft Kieslowski zijn visie op het eerste beginsel van de Franse republiek: vrijheid. Trois Couleurs: Bleu werd toentertijd overladen met internationale filmprijzen, waaronder de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Ook de jonge hoofdrolspeelster Juliette Binoche viel meermaals in de prijzen.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=b5hhlNPLGo8

 

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten:

Programma

FILMHUIS DE SPIEGEL
Royal Theater
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen