Film: Return to dust

 

Op

donderdag 2 februari 20.00

zaterdag   11 februari 20.00

vertoont Filmhuis De Spiegel de film: Return to dust

China, 2022
Duur : 131 minuten
Regie : Ruijun Li
Met : Renlin Wu, HaiQing en Guangrui Yang
Kijkwijzer : 9 jaar
Angst

Ma en Cao zijn twee verschoppelingen van middelbare leeftijd. Zij is gehandicapt en hij is een zwijgzame boer die niets meer bezit dan een ezel. Op hun leeftijd nog alleenstaand te zijn is ondenkbaar op het platteland van China. Wanneer ze dan ook een last worden voor hun families, besluiten die, tegen de wil van Ma en Cao in, om een gearrangeerd huwelijk te regelen.
Wat in eerste instantie een gedoemde relatie lijkt, groeit geleidelijk uit tot een bijzondere liefde op latere leeftijd. Samen ontdekken Ma en Cao de kleine geneugten van het dagelijks leven en slaan ze zich door armoede en tegenslagen heen. Ze renoveren een van de verlaten huizen van het dorp, maar moeten met lede ogen aanzien dat dit kort daarna afgebroken wordt als onderdeel van het ambitieuze verstedelijkingsprogramma dat het afgelopen decennium in China heeft plaatsgevonden.

De veelgeprezen Chinese regisseur Li Ruijun laat een teder verhaal zien over de transformerende aard van liefde, en de veerkracht om tegen de conventies van de samenleving in te gaan.

Return to Dust is volledig opgenomen in de provincie Gansu, tegen de achtergrond van majestueuze zandduinen.

De film was vorig jaar de grootste verrassing in de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Berlijn.

https://youtu.be/B8z7iChs8cc

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten:

Programma

FILMHUIS DE SPIEGEL
Royal Theater
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen