Film: à plein temps

Op:

maandag 2 januari 20.00
zaterdag 7 januari 20.00
maandag 9 januari 20.00

vertoont Filmhuis De Spiegel de film: À PLEIN TEMPS.

Frankrijk, 2021
Duur   : 87 minuten
Regie : Eric Gravel
Met     : Laure Calamy, Anne Suarez  Geneviève Mnich
Kijkwijzer : 9 jaar, Grof taalgebruik, Angst

In 2021 maakte À Plein Temps veel indruk op diverse filmfestivals, waar hij onder andere op het filmfestival van Venetië in de prijzen viel.

Toch vond de film geen distributeur in Nederland. Op initiatief van programmeur Immanuel Verhoe- ven van Filmhuis De Spiegel in Heerlen krijgt de film alsnog een landelijke release.

Elke dag haast Julie zich van haar werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Door het onophoudelijke ritme van wassen, strijken, eten klaarmaken, rekeningen betalen, ophalen, afzetten en inkopen doen weet de alleenstaande moeder vaak niet waar haar hoofd staat.

Wanneer ze eindelijk een sollicitatiegesprek heeft geregeld voor een baan die meer bij haar ambities past, breekt er een landelijke staking van het openbaar vervoer uit. Het fragiele evenwicht waar ze zo hard voor gewerkt heeft, dreigt uit balans te raken.

À Plein Temps is een sociaal drama van Eric Gravel dat aanvoelt als een thriller dankzij de energieke vertolking van Laure Calamy. De toegewijde moeder komt terecht in een wervelwind van onverwachte situaties en geïmproviseerde oplossingen die bijna evolueert in een queeste op leven en dood.

Het indrukwekkende À Plein Temps is bezig aan een zegetocht langs internationale filmfestivals en won vorig jaar op het Filmfestival van Venetië meerdere prijzen waaronder die voor beste regisseur en actrice. De film is een lofzang op alle moeders die er alleen voor staan.

Trailer: https://youtu.be/_p1hJloruVc

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten:

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/ 1533/mi-pais-imaginario/

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten:

FILMHUIS DE SPIEGEL
Royal Theater
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen

I