Film: ANOTHER DAY OF LIFE

Op donderdag 13 juni om 20.00 vertoont Filmhuis De Spiegel de film Another day of life.

Polen/Spanje/Duitsland/België/Hongarije,2018, Duur : 85 minuten
Regie: László Raúl de la Fuente en Damian Nenow
Met: Miroslaw Haniszewski , Vergil J. Smith,
Olga Boladz e.a.
Documentaire met animaties
Kijkwijzer: vanaf 12, grof taalgebruik, geweld

Een bijzonder indrukwekkende verfilming van Kapuściński’s beroemde boek, waarin we op ongekend
lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de
onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola.

De Poolse journalist Ryszard Kapuściński (1932-2007) was zowel een van de grote kanshebbers op de Nobelprijs voor de Literatuur als de ‘reporter van de eeuw’. Hij was bij leven al legendarisch door als een van de weinigen naar de moeilijkste en gevaarlijkste plekken te reizen en terug te komen met prachtige reportages vol impressionistische sfeerbeelden als in de beste fictie.

Wanneer hij aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die onafhankelijk gaat
worden, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle
onafhankelijkheidsstrijd uit. Kapuściński besluit om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika Op fabuleuze wijze weten de filmmakers deze reis filmisch te verbeelden. Door de prachtige, soms bijna hallucinante animatie, maken we niet alleen de gebeurtenissen mee, maar ervaren ze ook in de magisch realistische stijl van Kapuściński. In combinatie met hedendaagse documentaire beelden van de hoofdpersonages die nu nog leven, krijgt de film een enorme emotionele kracht. De film won dan ook de European Film Award (de Europese Oscar) voor de beste animatiefilm van het jaar.

Op: staat een trailer van deze film, klik hier

Voor meer informatie, klik hier

U vindt:

Filmhuis de Spiegel
SCHUNCK* Glaspaleis / verdieping 5
Bongerd 18
6411 JM Heerlen