Platform Vluchtelingenbelangen en de Vredesweek 2022

Van 17-23 september 2022 vindt de Nationale Vredesweek plaats met als thema: Generatie Vrede.

Vrede vraagt om blijvende aandacht, zeker in onze tijd waarin oorlog en problemen op allerlei gebied steeds dichterbij komen. Vrede begint vaak klein; in een gesprek tussen generaties en buurtgenoten mogelijk al.

In het hele land worden activiteiten georganiseerd, relatief kleine activiteiten, zoals een wandeling, een maaltijd, een gesprek, een discussie om elkaar – een hart onder de riem te steken – door te horen dat er meer mensen ongerust zijn over wat er gebeurt en op ons afkomt en of en hoe je daar samen misschien wel wat aan kunt doen.

Het Platform Vluchtelingenbelangen, waaronder PKN Parkstad, Klooster Wittem, parochies Waubach en Andreas, Humanistisch Verbond en Amnesty International, organiseren/steunen in de week van 17 -23 september de volgende activiteiten:

Op zaterdag 17 september Stiltekring voor Vrede :12: -12: 30 uur kruising Promenade Honigmannstraat, georganiseerd door o.a. het vredesplatform Heerlen, het Vredesburo en Heerlenmondiaal.

Op zaterdag 17 september, Vredesmaaltijd, 15-19 uur, in De Ark, Op de Heugden 23, Landgraaf, tel. 045 -531 10 04. Uitgenodigd worden vluchtelingen, statushouders, Nederlanders. Ieder gezin neemt voor 4 personen nationaal gerecht mee (geen varkensvlees), om te delen met andere tafelgenoten. Infrastructuur aanwezig in De Ark: tafels, stoelen, bestek, borden, drank. Bij gebleken succes eventueel te prolongeren als maandelijkse ontmoeting.

Aanmelden voor 15 september bij Ada Hagreis, tel. 06 23 89 29 70; e-mail: ada@hagreis.com.

In Wittem is de hele week in Scala aandacht voor vertelde verhalen in beeld, acht mensen, acht verhalen. Mala, van Bosnische origine zingt, op zaterdag 24 september vanaf 14:00 uur. (gratis).

Maandag 19 september de Ark, een solidariteitsmaaltijd

Dinsdag 20 september om 19:00 uur vanuit parochie Waubach wandelen van Rimburg naar Eygelshoven en aansluitend nagesprek koffie/ thee ( zie website parochie)

Woensdag 21 september om 19:00 uur Humanistisch Café in Café Pelt, een gesprek over onze houding t.a.v. vluchtelingen.

Donderdag 22 september 19:00 uur Andreasparochie, een wandeling van ongeveer een uur en aansluitend nagesprek met koffie/thee zie website parochie)

Vrijdag 23 september om 19:00 uur: azc Imstenrade in gesprek met vluchtelingen

Zaterdag 24 september om 10:00 uur fietstocht van azc Imstenrade naar Heerlen-C

Op een terras bij het Pancratiusplein proberen met mensen in gesprek te komen.