Vredesweek 2022 in Heerlen: Walk of Peace en Vredes-treffen

 

Deze activiteit gaat niet door ivm de verwachte weersomstandigheden.

Op de eerste Vredeszondag van de Vredesweek 2022, zondag 18 september, organiseren het Vredesplatform Heerlen, HeerlenMondiaal en het Missionair Overleg Parkstad tezamen met het Apostolish Genootschap een Vredeswandeling of Walk of Peace en een Vredes-treffen.

De wandeling start om 14.00 en heeft als startpunt de Vredeskapel aan de Aker-straat/Joods monument op de Akerstraat in Heerlen en het Vredestreffen op het Bekkerveld, begint om ± 14.45.

Ook nu is de Vredesweek onverminderd actueel en blijft het nadenken over ‘Vrede’ in het groot en het klein hoogstnoodzakelijk. Er zijn tal van conflicten en zorgen waar Vrede dringend gewenst is.

Vanzelfsprekend denken we aan de oorlogen in Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Jemen en de Hoorn van Afrika. Maar ook in onze samenleving zijn er diverse conflicten en problemen die verbonden zijn met gebrek aan Vrede zoals (klimaat) vluchtelingen, sociale onvrede en huiselijk geweld. Werken aan meer Vrede in de wereld en in onze samenleving is pure noodzaak willen we een vreedzame toekomst veiligstellen.

Programma:

14.00 Start Vredeswandeling/Walk of Peace bij de Vredeskapel/het Joods monument aan de Akerstraat

Onderweg zal tijdens twee korte tussen-stops worden ingegaan op de problema-tiek van vluchtelingenopvang en waar vluchtelingen zich zorgen over maken (Jan Daems), plus een toekomst voor                             Oost-Afrika en in het bijzonder over een biologisch landbouwproject in Kenia (Guus Prevoo).

14.30  Aankomst op het Bekkerveld, koffie en thee; er zijn enkele informatiekraampjes.

14.45  Start minimanifestatie ‘Vredestreffen’ met korte toespraakjes, enkele gedichten door me-vrouw Han Weinberg, een paar vredesliedjes door het koor van het Apostolisch Genootschap, een optreden van Paul van Loo en afsluitend het lied Imagine, gezongen door Henk Dado.

15.50  Afsluiting en gezellig napraten.

Meer informatie:

 

  • Het Vredesplatform Heerlen is ook ‘Ambassade van Vrede’ van PAX: https://vredesweek.nl/ambassades/ambassade-heerlen.
  • De Vredesweek 2022 is van zaterdag 17 tot en met zondag 25 september. Het thema van de Vredesweek 2022 is ‘Generatie Vrede’. Meer informatie over de Vredesweek 2022 over het algemeen kunt u vinden op https://www.vredesweek.nl/

Voor meer informatie over de activiteiten in het kader van de Vredesweek 2022 in Heerlen op 17 en 18 september kunt u zich wenden tot:

Harrie Winteraeken

06-52375611

hwinteraeken@hotmail.com