Film: Django The Movie + Live optreden van The Rosenbergs  

Op zaterdag 4 juni van 19.00 vertoont Filmhuis De Spiegel de film: Django de Movie. 

Frankrijk, 2017
Duur         : 117 minuten
Regie       :  Etienne Comar
Met          :  Reda Kateb, Cécile de France en Ulrich Brandhoff

Kijkwijzer : 12 jaar , geweld, grof taalgebruik, discriminatie

Elke avond verblijdt de briljante, zorgeloze zigeuner en jazzgitarist Django Reinhardt zijn Parijse publiek met zijn geweldige muziek.

Terwijl massa’s zigeuners uitgebuit en zelfs vermoord worden in concentratiekampen, waant Django zichzelf veilig vanwege zijn populariteit.

Maar dan wordt hij door Nazi’s gedwongen om op tournee te gaan in Duitsland, om zo de invloed van ‘negro muziek’ uit de Verenigde Staten te beperken.

Dit risico is te groot en Django ziet geen andere uitweg dan vluchten. Met hulp van een van zijn bewonderaars vertrekt hij samen met zijn zwangere vrouw en zijn moeder naar een dorpje vlakbij de Zwitserse grens. Om Zwitserland ook daadwerkelijk te betreden, blijkt lastiger dan gehoopt, want de Nazi’s zitten hem op de hielen.

Eén kort filmpje en een paar honderd foto’s bestaan er slechts van gitarist Django Reinhardt, die tijdens WOII furore maakte in de Parijse jazz-wereld. Het gaf regisseur Etienne Comar ruim baan voor een vrije weergave van een bijzonder muzikaal leven.

Trailer: https://youtu.be/vQDTsFeOCxI

In samenwerking met Ap Art Events film vertoont het filmhuis deze film en na afloop zullen The Rosenbergs optreden.

Tickets voor deze voorstelling zijn online verkrijgbaar via Ap Art Events:

https://www.ticketkantoor.nl/shop/djangorosenbergs?fbclid=IwAR0VpQBRT4A4uwRdI9YZkZzwvV36J9Y-nXm8scYvUM3h1iQ47Zl9GvUy7b4.

Op de dag zelf kunt u bij de kassa van Filmhuis De Spiegel een kaartje kopen.

Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de talentvolle jonge generatie van de Rosenberg familie.

The Rosenbergs zijn vanuit hun Sinti achtergrond bij elkaar gekomen en spelen al van kinds af aan dagelijks gitaar met elkaar. Hun roots liggen bij Django Reinhardt. The Rosenbergs verstaan de kunst om songs dusdanig te bewerk-en dat er aantrekkelijke, verfrissende, eigentijdse Gipsy Jazz ontstaat met Spaanse invloeden.

Naast het bekende repertoire van Hot Club de France geven zij hun eigen swing aan klassie-kers van Gershwin tot virtuoze bewerkingen van grootheden als Charles Aznavour en Frank Sinatra.

Verrassend is de vocale bijdrage van begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg met zijn reper-toire uit het Great American Songbook. Met hun albums “Obsession” en “Masters of Swing” bewijzen The Rosenbergs dat ze inmiddels tot de absolute wereldtop behoren in hun genre.

Voor meer informatie:

 

 

FILMHUIS DE SPIEGEL

Royal Theater

Stationsplein 5

6411 NE Heerlen