Café Mondiaal : een duurzaam gebouwd nieuw stadskantoor

Op donderdag 2 juni organiseert Heerlen Mondiaal de 77 ste editie van Café Mondiaal met als thema: een duurzaam gebouwd nieuw stadskantoor. 

Deze editie begint om 19.30 en vindt plaats in Café Pelt gelegen aan de Pancratiusstraat 48 in Heerlen.

De Gemeente Heerlen is vanaf 2017 bezig met het realiseren van een nieuw stadskantoor en het verbouwen/renoveren van het raadhuis. Het nieuwe stadskantoor is inmiddels gereed en de werkzaamheden in het gemeentehuis zijn in volle gang.

Het is een project waarbij duurzaamheid, milieu en social return hoog in het vaandel staan.

Duurzaam bouwen is een breed begrip. Bij duurzaam bouwen en verbouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dat gebeurt zowel bij het ontwerp van een gebouw of bouwwerk als tijdens bouw, verbouw, renovatie of sloop. Bij duurzaam bouwen gaat het ook over het gebruik van het gebouw. Bijvoorbeeld over de uitstoot van CO2 door energieverbruik voor verwarming en koeling van een gebouw. Men bekijkt de milieueffecten dus over de hele levensduur van het gebouw of bouwwerk.

Jack Theunissen zal de inleiding van deze Café Mondiaal verzorgen.

Vanuit zijn (oude) functie binnen de afdeling Facilities van de gemeente is hij al vele jaren met dit voorbeeldproject bezig: “Graag neem ik u mee in het proces waar ik vanuit mijn werk een bijdrage aan heb mogen leveren”.

Daarop volgt het voor Café Mondiaal kenmerkende gesprek tussen de deelnemers met een actieve bijdrage van Jack Theunissen.

Voor meer informatie over deze Café Mondiaal kunt u terecht bij:

Harrie Winteraeken 

06-52375611

hwinteraeken@hotmail.com