Café Mondiaal: Those Who Feel the Fire Burning

     

 

Door de recent van kracht geworden corona maatregelen (Lockdown) gaat de onderstaande Cafe Mondiaal NIET door en zal worden verplaatst naar een latere datum in 2021.

Op donderdag 17 december organiseert Heerlen Mondiaal de 68 ste editie van Café Mondiaal met de film Those Who Feel the Fire Burning.

Deze editie begint om 20.00 en vindt deze keer plaats in Filmhuis De Spiegel Royal Theater, Stationsplein 5, Heerlen

In deze Café Mondiaal staat dit keer de film ‘Those Who Feel the Fire Burning’ van Morgan Knibbe centraal. Hij vertelt de belevenissen van Middellandse Zee-vluchtelingen als een mag-isch-realistisch verhaal, waarmee hij bewust de grenzen tussen speelfilm, documentaire en video -kunst doorbreekt. Cameravoering, beelden, sound-design, voice-over en handelingen vormen één geheel. Een film die je vanaf de eerste seconde aangrijpt, maar die je ook poëtisch laat wegdromen over filosofische zaken zoals de zin van het bestaan.

Het is arthouse-cinema van hoge kwaliteit die helpt om de werkelijkheid en de wereld beter te begrijpen. Maar mensen die zich geëngageerd voelen met vluchtelingen kijken natuurlijk een stap verder en werpen de vraag op of deze film bijdraagt aan empathie en betrokkenheid bij mensen die nu weinig affiniteit hebben met het lot van vluchtelingen.

Voorafgaand aan de film “Those Who Feel the Fire Burning” zal er een korte inleiding worden gegeven. Na afloop van de film vindt er een na-gesprek plaats, waarin men de gelegenheid krijgt

om indrukken en meningen te geven. Zo zal waarschijnlijk aan de orde komen dat de film inmiddels zes jaar oud is, maar nog steeds aan actualiteit niets heeft ingeboet. Zijn er tegenwoordig wel lichtpuntjes herkenbaar of is de situatie alleen maar erger geworden ?

Vanwege het Coronavirus is het aantal personen beperkt tot maximaal 30.

Voor meer informatie over welke corona maatregelen er in Filmhuis De Spiegel gelden en het kopen van kaarten: www.filmhuisdespiegel.nl.

Café Mondiaal

Deze aflevering van Café Mondiaal wordt georganiseerd door Amnesty International Parkstad Limburg, Humanistisch Verbond Zuid-Limburg, Andreaskerk Heerlerbaan en HeerlenMondiaal in samenwerking met filmhuis De Spiegel.

Zoals gewoonlijk zal Harrie Winteraeken het na-gesprek leiden.

Programma (aanvang 20.00):

Korte Inleiding (± 15 minuten).

Vertoning van de film ‘Those Who Feel the fire Burning’, het verrassend debuut van de toen 26-jarige Nederlandse regisseur Morgan Knibbe, die bij de IDFA  (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in 2014 lovende kritieken kreeg.  (74 minuten)

Nagesprek over de film en de context van het Vluchtelingenbeleid (einde ± 22.00 uur).

Voor meer informatie over deze Café Mondiaal kunt u terecht bij:

Harrie Winteraeken  06-52375611    hwinteraeken@hotmail.com