Repair Café weer present in Parkstad

Een laptop met een eigen leven op social media, een stofzuiger die alleen nog de onzichtbare deeltjes opzuigt, een fiets waar je meer naast loopt dan op zit, een keukenmachine die opstijgt zo gauw je hem aanzet. Weggooien, mooi niet !

Het team van Repair Café Parkstad Limburg is weer present en wel:

zaterdag 31 oktober van 10.00 – 12.30 in:

Sam-Sam
Mijnzetellaan 6
Heerlen

LET OP: Ook wij moeten ons houden aan de corona regels.

Wat is een Repair Café?

Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed enz.
Ook is er deskundige technische hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker. Let op: wij hebben geen onderdelen !

Waarom een Repair Café ?

In Nederland gooien wij ontzettend veel spullen weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem, mensen weten niet meer hoe dat moet en daardoor verdwijnt reparatiekennis snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig zijn om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – maar ook het recyclen van oude – komt CO2 vrij. Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Tot nu toe zijn er geschat 1,2 miljoen apparaten van de afvalberg gered door de inzet van Repair Cafés.
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Hierdoor dragen wij bij aan een mentaliteitsverandering die noodzakelijk is om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Verklein de afvalberg en geef spullen een tweede kans.

Non-profit

Repair Café is een non-profit organisatie en een Nederlands concept. Het werkt uitsluitend met vrijwilligers. Repair Café Parkstad Limburg is een werkgroep van Parksjtad in Transitie.

Vrijwilligers!
Wij zijn nog steeds op zoek naar handige mensen op het gebied van het repareren van elektrische apparaten, fietsen, klokken ed. die een keer in de maand ons team willen versterken.
Wij hebben totaal 9 bijeenkomsten per jaar.

Meer informatie:
Voor vragen over of het aanmelden van bijv. een reparatie kunt u contact opnemen.
Telefonisch: 06-53562168 of via de mail: repaircafeparkstadlimburg@gmail.com
Meer informatie over het Repaircafé kunt u vinden op de website: www.repaircafeparkstad.nl en de facebookpagina onder repaircafeparkstad.