“ZIE DE MENS”

Zo heet het nieuwe toneelstuk van de Joseph Wresinski Cultuurstichting (zusterorganisatie van ATD Vierde Wereld). De voorstelling is een collage van scènes en monologen, begeleid door bijzondere muziek. ‘Zie de mens’ is gemaakt door mensen die leven in situaties die kwetsbaar maken.

De laatste 10 – 15 jaar wordt van ons Nederlanders verwacht dat wij meer en meer ‘zelfredzaam’ zijn. Zelfredzaam op ‘eigen kracht’ en ‘met eigen middelen’. Maar wat betekent dat? Wat betekent dat voor mensen die kwetsbaar zijn ? Wat betekent dat voor mensen die weinig middelen hebben? Hoe ziet de wereld eruit als iedereen zelfredzaam is? Is dat een wereld waarin iedereen zich thuis kan voelen en veilig? Waarom kiezen we eigenlijk niet voor samenredzaam?

Met de theatervoorstelling ‘Zie de mens’ willen wij deze vragen graag delen met ons publiek. Daarvoor hebben wij onze eigen ervaringen ingezet als inspiratiebron voor de theatervoorstelling ‘Zie de mens’.

De voorstelling is coronaproof. Dat betekent o.m. dat de toeschouwers op een veilige onderlinge afstand van 1,5 meter van elkaar zitten. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om na te praten.

Te zien op 17 oktober, Werelddag van verzet tegen armoede.

Aanvang voorstelling 20.00
welkom vanaf 19.15

C-Mill,
Jan Camperststraat 5,
Heerlen.

Entree gratis, een vrije gave is welkom

Aanmelden verplicht!!!

Voor verdere info:

zuid-limburg@atd-vierdewereld.nl

06-39681282 (Marion Braad)