Black Lives Matter Demonstratie Parkstad

De eerste Black Lives Matter demonstratie in Parkstad Limburg wordt gehouden op zaterdag 27 juni van 17.00 -19.00. Kom jij ook ?

Uiteraard houden wij rekening met de corona-maatregelen. Neem daarom een mondkapje mee en houd 1,5 meter afstand. Dit is een vreedzaam protest, waar mensen het podium krijgen om hun verhaal te delen.

Black Lives Matter Parkstad is een grassroots organisatie die zich aansluit bij de vele antiracis-meprotesten die momenteel plaatsvinden over de hele wereld naar aanleiding van de racisti-sche moord op George Floyd.

Dit doen wij om solidariteit te tonen met de gebeurtenissen in de VS en omdat het tijd is om een duidelijke stem te laten horen tegen institutioneel racisme, politiegeweld, etnisch profileren, uitsluiting en onrecht in Limburg en heel Nederland!

Wij geven het podium aan mensen die hun ver-haal en ervaringen willen vertellen en zullen ons inzetten om awareness en verandering teweeg te brengen, met oog op inclusie en gelijkwaardigheid.

Om alles zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen, vragen we jullie om je aan deze regels te houden:

• Mondkapje sterk aanbevolen
• Houd 1,5 m afstand
• Volg instructies op van organisatie
• Geen geweld en vandalisme

Wees voorbereid, denk aan:
• Legitimatiebewijs
• Een opgeladen telefoon
• Eten en drinken
• Borden, banners, artwork!

Wij willen jouw verhaal horen.
Het is tijd dat de black community en andere people of color een podium krijgen in Parkstad. Daarom zijn we op zoek naar jóuw verhaal. Hoe ervaar jij racisme? Deel je ervaringen met ons als spreker tijdens onze demonstratie of online (dit kan ook anoniem).

Wil jij ons helpen ?
Wil jij jouw steentje bijdragen in de strijd tegen racisme? Black Lives Matter Parkstad is een groeiende community van gepassioneerde en gemotiveerde mensen van alle kleuren die zich samen hard maken tegen racisme, wereldwijd én in regio Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Brunssum.

Sluit je aan bij onze organisatie !

Voor meer info: https://blacklivesmatterparkstad.com/#info of  https://www.facebook.com/BLMParkstad/

Noot van onze voorzitter Harrie Winteracken:

Black Lives Matter noemt dit de eerste BLM-demonstratie in Parkstad Limburg. Zij tellen de demonstratie van verleden week zaterdag 20-6 niet mee, omdat ze zich onvoldoende in de opzet herkenden. Toen de contacten met Black Lives Matter Parkstad tot stand kwamen waren de organisatie van de demonstratie van 20-6, zoals afgesproken binnen HeerlenMondiaal, en de contacten met gemeente en politie over die op-zet, zo ver gevorderd, dat we die opzet niet meer wilden wijzigen. Wij konden Black Lives Matter Parkstad dus geen podium meer bieden om hun verhalen uit te dragen. Het is daarom goed dat ze aanstaande zaterdag ‘hun eigen’ demonstratie houden.