Hulpgoederen zijn aangekomen in Niger

Twee weken geleden hebben wij een noodoproep gedaan.

Wij kregen toen zeer verontrustende berichten uit Niger. Er was een tekort aan alles, watertanks, zeep, mondkapjes, en alleen in de hoofdstad konden toen test uitgevoerd worden.
Samen met alle mensen hebben wij bijna € 3300,- overgemaakt aan ONG Idela in Tahoua. Van Bobo, onze vriend en burgemeester van een deelgemeente van Tahoua kregen wij al snel het bericht dat het geld was bijgeschreven en dat zij alle spullen konden gaan kopen.

Samen met andere autoriteiten en de nationale televisie. is men de hulpgoederen voor Inadougoum en omgeving gaan afleveren.
Na een goede uitleg aan de bewoners, werden alle spullen gelijkelijk verdeeld over de 13 dorpen. De spullen werden neergezet bij alle ontmoetingsplekken in de dorpen.
Na afloop van de bijeenkomst was er nog een barbecue voor de aanwezigen uit Tahoua en Kao. Het leven blijft ook daar gelukkig gewoon doorgaan.

Twee helden uit Tahoua. Ondanks de crisis kwamen zij toch de waterinstallatie controleren.
In onze fotogalerij, kun je enkele foto’s bekijken, klik hier
Op YouTube hebben een korte video gezet, die gedeeltelijk werd uitgezonden op de nationale televisie, klik hier

Gelukkig kunnen de dorpen ook gebruik maken van de groentetuinen en de graanbank. Ofschoon we al gehoord hebben van de familie van Abakoula dat eten duur en schaars dreigt te worden.
een nieuwe hongersnood dreigt de komende maanden
Nogmaals dank voor alle mooie woorden en financiële steun.

Wilt u ons steunen ? U kunt uw bijdrage storten op onze rekening:

Stichting Aman-Iman
IBAN: NL65 ABNA 057.69.16.978 o.v.v. ‘Corona’