50 jaar Stichting De Nor Verteld (deel 4)

Maandag 9 maart is de laatste van 4 avonden over 50 jaar De Nor.

Het onderwerp van deze avond is: 2007 => 2019 – Poppodium NIEUWE NOR

De NOR wordt een NIEUWE NOR! Eindelijk wordt achter het gebouw van IJzerwarenhandel Schmitz de wens van velen gerealiseerd: een popzaal voor 350 bezoekers waar versterkte popmuziek kan worden gebracht zonder overlast voor omwonenden.

De NOR wordt zelfs het eerste professioneel bemande poppodium van Zuid-Limburg. Wat veranderde er allemaal? Hoe werd de overgang ervaren en hoe ontwikkelde het podium zich tot waar het vandaag staat, met een spannende toekomst: op het punt waar er over een jaar een nieuwe, grotere, tweede zaal gerealiseerd gaat worden en de totaalcapaciteit wordt verdrievoudigd…

Het zijn de vragen die centraal staan tijdens deze vierde en tevens laatste avond.

Samen met betrokkenen wordt een beeld geschetst van de periode waarin de Nor zich toen bevond en ontwikkelde tot wat het nu is.

Stadshistoricus Michel Lemaire geeft een tijdsbeeld, journalist Paul Dolhain tekent verhalen op met betrokkenen, dichter Merlijn Huntjens vat samen en huisband VLAMP neemt ons mee naar het bijbehorende muzikale landschap.

Het laatste woord is aan de dichter Merlijn Huntjens die de avond in een aantal mooie zinnen zal samenvatten.

Alles wordt vastgelegd op camera om de verhalen later nog te kunnen raadplegen.

Voor meer informatie:

https://www.nieuwenor.nl/

Poppodium NIEUWE NOR
Pancratiusstraat 30
6411KC Heerlen