Vervolg tentoonstelling Kolen en Granaten

 

In de maand september 2019 trok het pop-up museum Kolen & granaten in het Maankwartier verrassend veel bezoekers en waren de reacties op de tentoonstelling bijzonder positief.

Naar aanleiding van dit succes en de ontwikkeling van een educatief programma heeft het Nederlands Mijnmuseum besloten een vervolg te geven aan Kolen & granaten, dat werd ontwikkeld in het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg in samenwerking met Continium Discovery center.

De informatiepanelen van de tentoonstelling zijn van 17 januari t/m 5 mei 2020 weer (kostenloos) te bezichtigen in het Bernadinus College aan de Akerstraat 95 te Heerlen voor zowel scholieren als bezoekers van buitenaf. Bezoekers van buitenaf kunnen zich hiervoor melden bij de balie. Tijdens deze periode programmeert het Nederlands Mijnmuseum extra activiteiten rondom het thema voor beide doelgroepen.

Voor de invulling van dit programma wordt onder andere de expertise ingeroepen van mijnbouw-expert Serge Langeweg en Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG).

Het Nederlands Mijnmuseum heeft educatie hoog in haar vaandel staan. Zo ontvangen wij scholen in het schachtgebouw voor een rondleiding en gaan onze schoolvrijwilligers naar scholen toe om presentaties te verzorgen.

Dit doen ze ook op andere locaties zoals bij verzorgingstehuizen.

 

 

 

 

https://www.nederlandsmijnmuseum.nl/