Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba

Bassekou Kouyate wordt gezien als de grootmeester van de ngoni, een West-Afrikaans luid en nam de Malinese muziektraditie als basis voor zijn compleet nieuwe eigenzinnige muziek.

Zo maakt de Malinese superster zijn instrument elektrisch en verwerkte het in opzwepende pop, blues en rockmuziek. Een stijl die hem wereldwijde bekendheid opleverde.

De band komt op donderdag 28 november 2019 vanaf 20.30 exclusief naar de LIMBURG zaal voor een onvergetelijk concert.

Ngoni Ba is de naam van Kouyaté’s band en bestaat voornamelijk uit familieleden: zoons, broers en neven, met zijn echtgenote en fenomenale zangeres Amy Sacko als stralende middelpunt.

Bassekou Kouyaté behoort na 4 albums al tot de allergrootste muzikanten die Mali gekend heeft en werkte onder andere samen met Bela Fleck en op zijn meest recente album met Michael League (Snarky Puppy).

Op zijn vijfde en tot nu toe laatste album genaamd ‘Miri’ is een meer melodieuze en meer ingetogen kant van de band te horen. Miri, dat

reflectie betekent, is een album over liefde, vriendschap en familie in tijden van crisis. En een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden moeder Yakare en aan overleden musici die aan Bassekou’s albums hebben bijgedragen: Kassemady Diabate en Zoumana Tereta

line-up:
Bassekou Kouyaté – ngoni
Amy Sacko – zang
Mamadou Kouyaté – ngoni bas
Mahamadou Tounkara – yabara, tama
Moctar Kouyate – calebasse, hi-hat, cymbals
Abou Sissoko – ngoni

Via de website van het Parkstad Limburg Theater kunt u :

kaarten bestellen voor dit concert, korte video’s bekijken of kort geluidsfragment beluisteren

Parkstad Limburg Theaters