Bijeenkomst van vrouwencommissie in Leiden

Het solidariteitscomité Afghanistan-Nederland (SCAN) organiseert op woensdag 21 november 2018 van 18.30 tot 21.30 in:

Office of Roodenburg Leiden,
Pieter Bothstraat 27,
2315 AP Leiden

een bijeenkomst van de vrouwencommissie.

Farida Ahmadi is de voorzitter van de vrouwen-commissie van FAROE en een sociaal antropoloog.

Zij is de auteur van het boek ‘Silent Screams’, een boek over de pijn en het lijden van minderheidsvrouwen in het bijzonder.

In haar onderzoek probeert ze de vraag te beantwoorden hoe multiculturalisme als politieke strategie leidt tot slechtere omstandigheden voor mensen met een etnische, culturele of religieuze minderheidsachtergrond. Zij is hierbij tot de conclusie gekomen dat de gevolgen van dit beleid ziekte bij vluchtelingenvrouwen veroorzaken. Globalisering verandert de maatschappij razend-snel en we moeten innovatief denken over samenwerking voor het streven naar vrede en geluk.

Een deel van haar taak is om nauw contact te houden met vrouwen-, immigranten- en vredesorganisaties in verschillende landen.

Stichting SCAN is hierbij actief bij de vrouwen-commissie van FAROE en wil graag alle actieve vrouwen en organisaties bijeen brengen.

U kunt u aanmelden door een e-mail sturen naar info@StichtingSCAN.com.

Meer informatie: www.StichtingSCAN.com

 

Café Mondiaal:Kennen wij de feiten? 1 november 2018

Op 1 november organiseert Heerlen Mondiaal de 53 ste editie van Café Mondiaal met als thema:
Kennen wij de feiten?

Deze editie begint om 19.30 en vindt plaats in Café Pelt aan het Pancratiusplein 48 in Heerlen.

De meeste bezoekers van Café Mondiaal kun je wel een zeker idealisme toeschrijven. Ze zoeken naar manieren om de wereld te verbeteren, maar met alleen idealen kom je er niet.

Om effectief te zijn, is ook kennis belangrijk. Hans Rosling, een Zweedse arts en gezondheidswetenschapper, ontdekte dat ook betrokken mensen vaak geen goed beeld hebben van de toestand en de ontwikkelingen in de wereld.

In zijn boek Factfulness bespreekt hij ook een aantal oorzaken van dit gebrek aan kennis. Het bestaan van fake nieuws is daarvan zeker niet de belangrijkste.

Deze avond willen we nagaan hoe wij idealisme kunnen combineren met kennis om onze pogingen om de wereld een beetje te verbeteren effectiever te maken en onze frustraties te verminderen.

Café Mondiaal – Deze aflevering wordt georganiseerd Heerlen Mondiaal.

Harrie Winteraeken is zoals altijd de gespreksleider.

Rens Trimp zal de inleiding verzorgen.

Voor meer informatie over deze Café Mondiaal kunt u terecht bij: Harrie Winteraeken 06-52375611 hwinteracken@hotmail.com

Mondiale Fietstocht 2018

Heerlen Mondiaal organiseert dit jaar voor de 5 de keer een mondiale fietstocht en wederom bezoeken wij plaatsen waar aandacht is voor een betere en duurzame wereld.

Dit jaar besteden we veel aandacht aan reparatie en hergebruik.

De fietstocht vindt plaats op zaterdag 27 oktober 2018. Om 10.00 vertrekken wij vanaf het Pancratiusplein in Heerlen en zijn om ongeveer 15.00 weer terug op het plein.
De tocht is ongeveer 25 kilometer en gaat langs de volgende plaatsen:
Repair Café in Zeswegen

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los is, een broodrooster die het niet meer doet, een kapotte ritssluiting in een broek, wat te doen als je fiets rammelt of je computer ineens heel traag werkt? Weggooien? Mooi niet! Je gaat ermee naar het Repair Café.